onnellinen kehitys

bObles on koonnut yhdessä fysioterapeutti Louise Hærvigin kanssa viisi touhutaulua, jotka edustavat lapsen motorisen kehityksen keskeisimpiä elementtejä. Leikkiminen ja hyvinvoiva keho ovat niiden perusta.

Me bOblesilla ajattelemme, että liikkumisen tulisi olla hauskaa, eikä lapsi voi yleisesti ottaen liikkua liikaa. Liike on keskeisin elementti lapsen motoristen taitojen kehittymisessä.

Keholliset haasteet luovat kokemuksia, jotka edistävät kehon hyvinvointia. Me kutsumme tätä kehitystä ”onnelliseksi kehitykseksi”.

ikoner-test5 Leiki makuullaan

Vahva selkä luo perustan lapsen liikkumiselle, ja jo vauvaiässä selkää voi vahvistaa pitämällä lasta vatsallaan. Eikä harjoittelua kannattaisi unohtaa aikuisenakaan! Anna lapselle mahdollisuus vahvistaa hänen selkäänsä ja ylläpitää jo opittuja taitoja.

ikoner-test4 Pyöri, kieri ja ryömi

Selän vahvistuessa lapsi oppii pian kierähtämään niin vatsalleen kuin selälleenkin. Kierähtäminen on pienen lapsen tapa liikkua. Kun uuteen taitoon yhdistetään lapsen luontainen uteliaisuus, perusta motoriselle kehitykselle on valmis ja lapsi oppii ryömimään sekä konttaamaan ennen kuin arvaatkaan. Rohkaise lasta kokeilemaan ja tarjoa houkuttimeksi esineitä, joissa on esimerkiksi valo tai ääni. Hieman isommat lapset voivat ylittää esteet rullaamalla, ryömimällä tai konttaamalla ja siten vahvistaa kehontuntemustaan.

ikoner-test3 Seiso ja kävele

Aluksi lapsi nousee seisomaan sylissä, mutta harjoituksen myötä varmuus kasvaa, ja pian lapsi on jo valmis ottamaan ensimmäiset itsenäiset askeleensa. Seisominen vaatii lihasvoimaa ja kävely hyvää tasapainoa. Kun lapsi seisoo, ojentaa ja koukistaa jalkojaan, lihakset saavat hyvää harjoitusta ja tasapaino kehittyy. Myös hieman isompi lapsi tarvitsee paljon harjoitusta, sillä harjoituksen myötä lapsi oppii luottamaan omiin taitoihinsa.

ikoner-test2 Hyppää

Hyppiminen on hauskaa, ja siitä pitävät niin pienet kuin isommatkin. Kuvittele vain siivet selkään, ponnista ja laskeudu sulavasti. Hyppiminen auttaa lasta hänen oman kehonsa hahmottamisessa. Hyppyjä voi muunnella loputtomiin ja muista – harjoitus tekee mestarin.

balance-test Tasapainoile

Tasapaino vaikuttaa kaikkeen fyysiseen toimintaan. Pienelle lapselle täysin tavallinen liikkuminen ja jo pienikin korkeusero on suuri elämys. Kun lapsi kasvaa ja oppii liikkumaan itse, tasapainoaistimukset saavat rinnalleen uusia haasteita. Mitä parempi tasapaino lapsella on, sitä vaativampia haasteita hän kaipaa.

Onnellinen kehitys ja Tumbling Time

Haluaisitko tietää lisää onnellisesta kehityksestä?

Me bOblesilla uskomme, että lapsen motorista kehitystä tulee tukea ja kehittää erityisesti leikin ja liikunnan avulla – sitä paitsi leikki ja liikunta on hauskaa. Siksi olemme kehittäneet tähän ajatukseen perustuvan tapahtumakonseptin, Tumbling Time -leikkihetken.

Tumbling Timen aikana opimme leikin kautta, miten voimme kehittää lapsen motoriikkaa ja tarjota erilaisia motorisia haasteita. Pyörimme, konttaamme, hypimme ja tasapainoilemme niin, että lopputuloksena on hyvinvoiva keho. Jälleenmyyjämme järjestävät Tumbling Timeja eri puolilla maata. Katso, missä ja milloin lähelläsi järjestetään seuraava Tumbling Time.

louise-haervig

bObles kehittää uudet tuotteensa yhteistyössä fysioterapeutti Louise Hærvigin kanssa, jotta tuotteet tukisivat parhaalla mahdollisella tavalla lapsen motorista kehitystä.

Louise Hærvig työskentelee fysioterapeuttina Kööpenhaminan kupeessa sijaitsevassa Gentoften kunnassa, ja hänellä on oma, lapsiin erikoistunut fysioterapiayritys.